Producten

Aanbod & informatie

 • Huid
  Huidverzorging

  Lees meer

  +
 • Make-Up
  Make-Up

  Lees meer

  +
 • Baby
  Baby

  Lees meer

  +
 • Sport
  Sport

  Lees meer

  +
 • Medicatie
  Medicatie

  Lees meer

  +
 • EHBO
  EHBO

  Lees meer

  +
 • Voedingssupplementen
  Voedings-
  supplementen

  Lees meer

  +
 • Mondverzorging
  Mondverzorging

  Lees meer

  +

Huidverzorging

Huid
Onze huid staat rechtstreeks in contact met invloeden van buitenaf zoals make-up, stof, vuil die de poriën kan doen verstoppen. Daarom is het belangrijk het gezicht dagelijks goed te reinigen met niet-agressieve zepen. Een goed gereinigde huid voorkomt puistjes of mee-eters, vertraagt huidveroudering, ziet er gezonder uit en zorgt ervoor dat hydraterende crèmes beter kunnen inwerken.
Wij helpen u graag een reinigings- of verzorgingsproduct kiezen dat geschikt is voor jouw huidtype! Zowel voor een normale, vette, droge of hypergevoelige huid hebben we de geschikte verzorgingsproducten in ons gamma voor het gelaat en lichaam.
Bioderma – Nuxe – Louis Widmer – La Roche Posay – Vichy – Eucerin – Bodysol – Rainpharma – Uriage

Make-Up

Make-Up
Make-up designory ofwel MUD, het populaire merk overgewaaid uit Amerika is ook bij ons te verkrijgen. De productlijn van MUD is ontwikkeld met het inzicht en expertise van professionele make-up artiesten en staat voor kwaliteit! Het merk staat bekend om zijn hoge pigmentatie, waardoor je met heel weinig product een prachtig resultaat bekomt. Less is more! De producten zijn parabeen- en geurstofvrij en hierdoor ook perfect geschikt voor de meest gevoelige huid.
Ontdek ook onze make-up workshops!

Baby

Baby
Wij helpen je graag met de juiste keuze babyvoeding, volgens de behoeften van jouw baby. We geven gepast advies bij de (dagelijkse) ongemakjes van je kindje zoals luiereczeem, atopische droge huid, darmkrampjes, melkkorstjes, koorts,…
De babyhuid is zeer gevoelig, omdat deze na de geboorte nog onvolledig is van structuur en zich dus nog niet goed kan verdedigen tegen invloeden van buitenaf (zoals bacteriën, zon, milieuvervuiling). De babyhuid is hierdoor vatbaarder voor infecties en irritaties.
Verzorg daarom je baby met de ultra zachte verzorgingsproducten van Mustela, Bioderma en Uriage!

Sport

Sport
Etixx Sports Nutrition is ontwikkeld met, en wordt gebruikt door atleten die behoren tot de absolute wereldtop. Hun missie is om optimale sport prestaties te ondersteunen door de ontwikkeling van een volledig productgamma van unieke en innovatieve formules, gemaakt met superieure ingrediënten, ondersteund door een hoogkwalitatieve product testing. Vandaag en in de toekomst, staat Etixx voor de gouden standaard in sportvoeding.
Etixx heeft een groot aanbod uitgekiende, gebalanceerde voedingsproducten en supplementen aangepast aan de noden van al wie met overtuiging aan sport doet, zowel professioneel als voor het plezier.
Alle Etixx producten zijn conform alle nationale dopingwetten.

Medicatie

Medicatie
Apotheek Dok Noord beschikt over een ruim aanbod aan geneesmiddelen. We worden eveneens meerdere malen per dag beleverd door onze groothandels. Een niet voorradig product is in dit geval snel ter plaatse. Graag geven wij een extra woordje uitleg bij het gebruik van nieuwe medicatie of informeren wij u over het correcte gebruik van uw medicatie. We maken ook graag uw medicatieschema.
Fytotherapie
Fytotherapie of plantengeneeskunde is de oudste vorm van geneeskunde die de mens ooit heeft gebruikt. Vanaf de 19de eeuw hebben wetenschappers actieve stoffen ontdekt in de planten. Naast hun werking die ondertussen duidelijk werd aangetoond, bieden de planten het gigantische voordeel dat ze in alle zachtheid inwerken, met een minimum aan negatieve effecten. Deze eigenschap van de fytotherapie bezorgt haar een bijzonder belangrijke plaats in de behandeling van tal van vaak voorkomende aandoeningen. Planten kunnen in verschillende vormen worden gebruikt. Bv. infusie, moedertinctuur, poeder (dat in capsules wordt verwerkt),...
Aromatherapie
We spreken van aromatherapie als we de essentiële oliën uit planten therapeutisch gaan gebruiken. Dankzij een perfect zuivere olie en het juiste gebruik betekent aromatherapie een ware weldaad voor zowel onze fysieke als psychische gezondheid!
Water, enkele druppels essentiële olie en een aroma diffuser met ultrasone golven zijn alle ingrediënten die je nodig hebt voor een natuurlijke en gezonde geur in huis. De juiste geuren helpen ons ontspannen, opvrolijken, geven ons energie of helpen de lucht te zuiveren.

EHBO

EHBO
Een ongeluk is gauw gebeurd! Dankzij een goed samengestelde EHBO-koffer dien je zonder problemen de eerste zorgen toe thuis, op het werk, in de sportclub, op reis, in de auto...
Speciaal voor u stelden wij een basis EHBO-koffer samen die betaalbaar is, gemakkelijk in gebruik en die regelmatig nagekeken wordt door uw apotheker. Wij helpen u ook graag zèlf uw eigen verbandkoffer samenstellen gebaseerd op uw individuele behoeften.
Raadpleeg hier onze handige checklist voor uw EHBO-koffer!

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen
Voedingssupplementen zijn een gezonde aanvulling op uw dagelijkse voeding. Ze geven u dat beetje extra waarmee u uw lichaam beschermt van binnenuit tegen een eventueel tekort aan vitaminen en mineralen. Het klopt dat we onze behoeften aan voedingsstoffen perfect kunnen inlossen aan de hand van een gevarieerde en evenwichtige voeding. Dit blijkt in de praktijk niet altijd haalbaar. Jongeren met een ongestructureerd eetpatroon, senioren, mensen die een drukke of moeilijke periode meemaken, vrouwen in de menopauze…
Het aanbod aan voedingssupplementen is enorm. Wij kiezen als apotheker voor wetenschappelijk onderbouwde voedingssupplementen die gebaseerd zijn op een optimale biologische beschikbaarheid en veiligheid. Gezien voedingssupplementen niet onderhevig zijn aan de zeer strenge geneesmiddelwetgeving, is dit immers niet altijd het geval. Wij proberen met onze kennis van vandaag u een deskundig advies te geven bij de aflevering van supplementen.

Mondverzorging

Mondverzorging
Om uw gebit gezond en uw tanden optimaal schoon te houden en te beletten dat de bacteriële tandplak uw tanden en tandvlees kan aantasten is het belangrijk de tanden te poetsen maar ook de ruimtes tussen de tanden en de tong.
Veel mensen hebben last van gevoelige tanden. Gevoeligheid van de tanden ontstaat doordat het tandbeen geleidelijk bloot komt te liggen. Het tandbeen (of dentine) is het zachtere deel van je tanden, dat onder het tandglazuur ligt. Dit heeft kleine buisjes die zenuwuiteinden bevatten en gevuld zijn met vloeistof. Het eten of drinken van voedsel en dranken die warm, koud of zoet zijn, kan ervoor zorgen dat deze vloeistof in beweging komt. Dit bewegen van de vloeistof heeft een reactie van de zenuwuiteinden tot gevolg, wat een onaangenaam gevoel of een korte, scherpe steek veroorzaakt. Enkele van de meest voorkomende oorzaken van gevoelige tanden zijn: te hard poetsen, gingivitis of ontstoken tandvleesweefsel, tandenknarsen en terugtrekkend tandvlees.
Vaak hebben we ook last van tanderosie, hierbij wordt het tandglazuur opgelost door zuren uit dranken (frisdrank), voedingsmiddelen (citrusvruchten) of het maagzuur.
Voor elk tandprobleem hebben we in ons assortiment de gepaste tandpasta, tandenborstel, mondspoeling, flosdraad en interdentale borsteltjes.