Medicatie, fytotherapie en aromatherapie

Medicatie
Apotheek Dok Noord beschikt over een ruim aanbod aan geneesmiddelen. We worden eveneens meerdere malen per dag beleverd door onze groothandels. Een niet voorradig product is in dit geval snel ter plaatse. Graag geven wij een extra woordje uitleg bij het gebruik van nieuwe medicatie of informeren wij u over het correcte gebruik van uw medicatie. We maken ook graag uw persoonlijk medicatieschema.
Fytotherapie
Wij hebben in ons aanbod naast de klassieke geneesmiddelen ook plantaardige alternatieven. Fytotherapie of kruidengeneeskunde staat voor het behandelen van gezondheidsproblemen met plantaardige middelen waarvan de actieve ingrediënten uitsluitend (delen van) planten zijn.
Aromatherapie
We spreken van aromatherapie als we de essentiële oliën uit planten therapeutisch gaan gebruiken. Essentiële of etherische olie is een geconcentreerde vloeistof die via destillatie gewonnen wordt uit de bloemen, blaadjes, wortels en stengels van echte planten, bloemen en kruiden.
Water, enkele druppels essentiële olie en een aroma diffuser met ultrasone golven zijn alle ingrediënten die je nodig hebt voor een natuurlijke en gezonde geur in huis. De juiste geuren helpen ons ontspannen, opvrolijken, geven ons energie of helpen de lucht te zuiveren.
Wij werken met de essentiële oliën van RainPharma en Puressentiel.